Kuinkahan suuri osa parisuhteesta on riitelyä, pohti Vladislav eilen. Ja miksi helvetissä naistenlehdet ihannoivat riitelyä, ihan niin kuin riitely olisi rationaalista työtä, jossa ihmiset selvittävät keskinäisiä ongelmiaan, kun oikeasti riitely on jotakin, mitä vain lasten pitäisi tehdä. Aikuisten kesken riitely on vallankäyttöä. Yleensä riitely johtuu siitä, että toinen alkaa pelata kielipeliä, jossa hän ei pääse haluamaansa tavoitteeseen. Tällöin ratkaisu on lopulta kyseenalaistaa koko parisuhde. Pieleen menneiden kielipelien takia parisuhteet murenevat.

Kielipeli on Ludwig Wittgensteinin käsite. Se tarkoitti alunperin esimerkkiä, jossa kieli on formalisoitu niin, että sen toiminta ihmisten välisessä kommunikaatiossa on helppo ymmärtää. Kielipeli mukavana ja näennäisen yksinkertaisena käsitteenä sopii kuitenkin tarkoittamaan yhtä ja toista (ks. Tuli & Savu). Olkoon se sitten vaikka jälkistrukturalismin ja foucault'laisen ajattelun vaikutusta, mutta Vladislaville on luontevaa ajatella, että kieli on vallankäytön väline (ks. The Language Guy ).

Kielipelit ovat jokapäiväinen parisuhteen virkistys. Vladislav ei jaksa ymmärtää niitä sääntöjä, joita naiset antavat omille kielipeleilleen. Kun Vladislav intuitiivisesti ymmärtää, että kyse on kielipelistä, hänet valtaa halu päinvastoin rikkoa sen sääntöjä ja osoittaa, että koko kielipeli on turhaa. Vladislav ei suostu siihen, että hänet pakotetaan mukaan. Onko se Vladislavin vika, jos se ei lopulta ole hyväksi parisuhteen kannalta?

Pitäisi kehittää sellainen riitelyn menetelmä miehen ja naisen välillä, jossa kielipelin säännöt ensin käytäisiin yhdessä läpi ja ne joko hyväksyttäisiin sellaisinaan tai niitä yhdessä muutettaisiin. Vasta tämän jälkeen kielipeli saisi käynnistyä. Asiassa on kuitenkin ongelma, ja se on vallankäyttö. Jos on keksinyt kielipelin, jossa luulee saavansa sen mitä haluaa, tuolloin on tuskin valmis ensin neuvottelemaan säännöistä. Ja sitten kun kielipeli menee pieleen, aiheutuu vain itkua ja hammasten kiristelyä. Puolustuksena voi uhriuttaa itsensä: sinä et vain tajua!