Kaikki, mitä tässä toimistossa tapahtuu, tapahtuu minun työpöydälläni, muistaa Vladislav kerran sanoneensa. Ja tuolloin se oli täysin totta.

Vladislav oli vasta aloittanut harjoittelupaikkassaan kapitalistisessa Berliinissä, kun hänen työpöydälleen läjäytettiin vino pino kuitteja. Niistä piti koostaa matkalaskut. Asia ei kuitenkaan ollut lopulta niin yksioikoisen selvä.

Tarvittiin kolme kollegaa selittämään Vladislaville saksaksi, miten toimitaan silloin, kun laskuttaja on leikannut kuitista päivämäärät irti, tai silloin, kun laskuttaja on käynyt kahden viikon lomalla ja yrittää laskuttaa siitä Euroopan unionia sillä perusteella, että lomalla hän on tavannut sikäläisen kollegan. Häpeäisi edes.

Ei siis ole ihme, että Vladislav käyttää silloin tällöin työaikaansa kaikkeen muuhun kuin siihen, mihin pitäisi. Ohjelmistoalalla käytetään termiä pet project, teollisessa tuotekehittelyssä termiä boot-legging ja 3M Corp:issa käytetään termiä 15 percent option silloin, kun puhutaan siitä, että työajalla tehdään sitä mikä sillä hetkellä sattuu kiinnostamaan, eikä lainkaan sitä, mitä pomo on käskenyt tekemään.

Koska Vladislav on eurooppalainen Youth in Action -osallistuja, hän käyttää edellä kuvaillusta termiä projekti projektissa. Sillä ei ole niinkään väliä, että pomo käyttää Vladislavin toiminnasta termejä tsättäily ja vitkastelu. Tai no, ei vaisinkaan. Vladislavilla on ymmärtäväinen työyhteisö.

Projekti projektissa voi olla luovuuden riemuvoitto. Klassinen liikkeenjohdollinen esimerkki opettaa, että 3M:n Post-it -laput syntyivät, kun työntekijä puuhaili ihan omiaan. Oikeasti moinen edellyttää kuitenkin sitä, että projekti projektissa hyödyntää työntekijän parhaita vahvuuksia — ja hänen omia oppimistavoitteitaan. Mikään ei kehitä työntekijää niin kuin projekti projektissa tai muutaman tunnin bootlegging-sessio päivässä (ks. Ferdy Christant).

On suotavaa, ettei talouskriisi tuhoa pet project -ajattelua. Itse asiassa on suotavaa, että se vahvistaa sitä. Me tarvitsemme melkoisen innovaation, jos haluamme olla kahdenkymmenen vuoden päästä tasavertaisia kiinalaisten kanssa. Heidän ratkaisunsa ongelmiin on ahkeruus, meidän olkoon luova joutilaisuus! Vladislavin oma projekti projektissa etenee uudessa osoitteessa: mosaic.myevs.net. Lukekaa ja keskustelkaa!